• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • "Тиждень безпеки дитини" в ДНЗ №2 з проведенням імітації надзвичайної ситуації та евакуації дітей.

"Тиждень безпеки дитини" в ДНЗ №2 з проведенням імітації надзвичайної ситуації та евакуації дітей.

2015-04-27

/Files/images/IMG_0490.JPG

З 27.04.2015р по 05.05.2015р пройшов "Тиждень безпеки дитини".


В період з 27.04.2015 по 05.05.2015 було проведено Тиждень безпеки дитини, в рамках якого реалізовано виховні заходи, організовано навчально-пізнавальну діяльність, конкурси, вікторини, бесіди, ігри з питань безпеки життєдіяльності, практичне відпрацювання дій в умовах виникнення надзвичайних ситуацій та надання першої допомоги травмованим і потерпілим, дій за попереджувальним сигналом «Увага всім» із залученням дітей, педагогічних працівників та батьків.

У всіх вікових групах упродовж Тижня проведено інтегровані заняття відповідно тематичних днів: «Сам вдома», «Вогонь – добрий, вогонь – злий», «Захист дитини», «Дитина і природа», «Сигнали оповіщення: як діяти». Пізнавальними для дітей були заняття «Як від лиха вберегтися» , «Якщо ти загубився», «Іноді гра не доводить до добра», «Небезпечні речі в руках у малечі» , «Зустріч з незнайомцем», «Секрети безпечної поведінки», «Служба порятунку – 101» , «Вогонь – це тепло і затишно, вогонь – це боляче і страшно» , «Безпечна поведінка у надзвичайних ситуаціях» . Діти зацікавились професіями лікаря, пожежника, щоб допомагати людям, які потрапили у складні життєві ситуації. Проведені заняття сприяли накопиченню знань дітей про правила безпеки життєдіяльності дітей в різних ситуаціях, формуванню навичок безпечного поводження під час пожежі, з електроприладами, сірниками, в природному довкіллі, з незнайомцями та незнайомими предметами, в разі оголошення оповіщувального сигналу «Увага всім!».

Також діти мали нагоду засвоїти, пригадати та закріпити правила безпеки життєдіяльності під час уроків практичного життя, які проходили у формі бесід, перегляду мультфільмів, моделювання проблемних ситуацій, обговорення прикладів вчинків героїв з використанням плакатів, таблиць, сюжетних картинок: «Гроза, буря, землетрус: як діяти», «Увага! Петарда», «Твої дії в разі небезпеки», «Ліки – друзі чи вороги», «Алло, служба порятунку, на вулиці стався вибух», «Як діяти при зустрічі з незнайомими тваринами», «Хто такий незнайомець», «Небезпечна знахідка», «Правила поведінки під час ігор в холодну пору року».

Кращому засвоєнню знань дітей сприяли перегляди мультфільмів «Кицин дім», «Ну, постривай!», «Не жартуй з вогнем», «Вовк і зайченята»; читання літературних творів: О. Орач «Вогонь», В. Загороднюка «Його величність сірничок», С. Михалкова «Чудесні таблетки», казок «Вовк і семеро козенят», «Колобок», «Про вогонь», Т. Коломієць «Козенята та вовк."Завершився тиждень проведенням імітації надзвичайної ситуації та евакуації дітей та персоналу.

/Files/images/IMG_0532.JPG /Files/images/IMG_0503.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 305

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.